Gimle Ballklubb ser dagens lys og bidrar til nærmiljøanlegg på Gimle

Gimle Tennisklubb, som har byttet navn til Gimle Ballklubb, får kr. 150.000,- i støtte til renovering og gjenoppbygging av tennisbanen på Gimle.

Planen er å få til en full oppgradering av banen innen utgangen av april 2018, slik at den nystiftede klubben får startet sin aktivitet så fort som mulig og dermed kan bidra til videreutvikling av nærmiljøanlegget på Gimle i samarbeid med Halden kommune.

 

 

Link til artikkel i Halden Arbeiderblad.

– Dette er et område som har vært «reddet» av noen skippertak. Nå er det lenge siden sist, og vi er glade for at vi kan skape et nærmiljøanlegg med flere aktiviteter. Det sier Egil Hult, fagansvarlig i teknisk etat i Halden kommune.

 

Klubb og kommune

For den nye klubben Gimle Ballklubb, som på årsmøtet i forrige uke byttet navn fra Gimle Tennisklubb, har fått med seg både kommunen og Sparebankstiftelsen på laget.

– Dette er et kommunalt anlegg, og kommunen skal også bidra med noe økonomisk. Som for eksempel nye gjerder til tennisbanen. Planen er at Gimle BK skal drifte og forvalte anlegget, sier Hult.

Som HA før har skrevet, har initiativtaker Henrik Norvald og Gimle BK konkrete planer om å ruste opp den gamle tennisbanen på Gimle. Asfalt skal bli til grus, med dommerstoler, gjerder rundt og en generell forskjønning av området rundt.

– Håpet er at den skal stå ferdig til bruk i april, sier Norvald.

 

Sandvolley og fotball

I tillegg til ny tennisbane, skal det også skapes et helhetlig nærmiljøanlegg.

Sandvolleyballbane.
5’er bane (grus) for fotball, med mål.
Asfaltbane for minitennis, og med basketballkurver.

– Bruk av tennisbanen vil kreve medlemskap, men alt annet skal være et gratis tilbud til alle. Det er mange som bor på Gimle, og området har savnet et slikt nærmiljøanlegg.

 

Håper på engasjement

Norvald og Gimle BK har også mottatt 150.000 kroner av Sparebankstiftelsen til ny tennisbane.

– Vi har det meste på plass, både når det gjelder finansiering, avtale med leverandører, dialog med kommunen og utstyr. Bruk av tennisbanen vil kreve medlemskap i Gimle BK, for en grusbane krever mye vedlikehold og pleie. Vi vedtok av pris for medlemskap blir 200 kroner (100 kr for barn), så det er kanskje ikke altfor avskrekkende, sier Norvald. Han oppfordrer folk i nærmiljøet til å engasjere seg.

– Jo flere mennesker vi klarer å engasjere, og jo flere som melder seg inn i Gimle BK, jo bedre blir tilbudet vi kan skape for barn og unge på Gimle, sier Norvald.