Haldengallaen feirer 10-års-jubileum i 2022

Les om Haldengallaen i Halden arbeiderblad:
Slår på stortromma når Haldengallaen har jubileum
Les om arrangementet og æresprisvinnerne her.
Se bilder fra Haldengallaen her.

PRISVINNERNE: Her ser man alle prisvinnerne på Haldengallaen 2021 avbildet sammen med ordføreren. Fra høyre: Anne-Kari Holm, Trond Karlsen, Kjell Hagen, Aasmund Kaldestad, Sebastian Engh, Torkil Lindskog, O Førlie AS og Ulrik Frostung Stensrød. Foto: Petrit Prenaj

Ærespriser 2021

Sparebank1stiftelsen Haldens Ærespris humanitær: Torkil Lindskog
Årets prisvinner har gjort en stor innsats for andre mennesker. Prisvinneren har vært en kjent skikkelse i Haldensamfunnet i alle år. Først gjennom jobben sin – som en som var høyt og lavt og formidlet til oss andre. Etter hvert også som en som ga de unge en mulighet til å vise fram sine talenter – noe vi også fikk stor glede av her på Haldengallaen. Prisvinneren er en engasjert person som gjennom alle år har stått på for sine medmennesker, både de han kjente og ikke. Men det er et spesielt prosjekt som er hovedgrunnen til at han vinner årets pris. Gjennom mange år har han ledet prosjektet Jul i Halden. Som han sier det selv – Dette er et prosjekt der det hjelpende går hånd i hånd med det kulturelle. Årlige plateutgivelser og konserter har gitt kulturopplevelser samtidig som det har samlet inn store beløp til Frelsesarmeens viktige arbeid i Halden.

Sparebank1stiftelsen Haldens Ærespris kultur: Aasmund Kaldestad
Årets vinner av kulturprisen er født og oppvokst på Vestlandet og var i tidlige år en god fotballkeeper før andre interesser tok det meste av tiden. Han studerte ved musikkonservatoriet i Stavanger og ved The Royal Academy of music i London og har fått en solid plattform for senere yrke. Må og så nevne at han har vært solist i en forestilling under festspillene i Bergen 2007 og året etter i Salzburger festspiele. Han var aktør under åpningen av Den norske Opera og under kongens 70 årsfeiring på Akershus slott.
Heldigvis for oss i Halden flyttet ha nhit i 2008 og har vært en aktiv utøver innenfor begrepet kultur på flere ulike måter. Som eks. var han med på å skape forestillingen Den hvite dame, ansvarlig for konsertserien Klassisk i teateret og hat hatt ansvar for kulturprogrammet under Restart Halden i 2021. Samme året laget han musikalen «Dronningen kaller» sammen med Benedict Parton.
Han er utrolig god til å samarbeid med andre kultaktører og gjennom sitt profesjonelle nettverk få topp nasjonale utøvere til Halden. Som dere skjønner vil dere ikke treffe denne mannen uten at han springer fra et sted til et annet. Han har en rekke solo-oppdrag i mange ulike sammenhenger, og nå er han aktuell som produsent for Kulturnatt i Halden 23. september. Aasmund Kaldestad får prisen for sitt aktive arbeid for kulturen i Halden.

Sparebank1stiftelsen Haldens Ærespris næringsliv: Gullsmed O. Førlie AS ved Lona Goplen
Juryen til årets næringspris hadde flere verdige forslag. Valget falt på en forretning med lang fortid her i Halden. Selskapet kan skilte med sin historie helt tilbake til 3. august 1861. De feiret således 160-års-jubileum i 2021. De er en av Norges eldste forretninger i sin bransje. Det er kun to i Norge som er eldre. De har holdt til i samme lokaler siden 1900, det vil se i hele 122 år. Dagens eier har drevet forretningen siden 1988 og kjøpte den fra sin far på begynnelsen av 90-tallet. Vedkommende er 5. generasjon i familiebedriften. Det er seks ansatte i selskapet inkludert ekstra hjelp og alle med stort fokus på fagkunnskap og service. Tre av de ansatte er fagutdannet innenfor et yrke som er et av verdens eldste. Det er nærmest ingen gjennomtrekk blant de ansatte, noe som vitner om trivsel og godt arbeidsmiljø.
Bedriften har tilhold på sydsiden og det har opp gjennom årene også vært søvnløse netter for driver. Spesielt da mange forretninger flyttet fra sydsiden til nordsiden og kjøpesenteret kom. Ofte kommer man styrket ut av en slik situasjon bare man står i det. Et søk på proff.no i dag tyder på god drift. Der lyser det grønt og mørkegrønt både på likviditet, soliditet og lønnsomhet. I tillegg til forretningen, driver de også et verksted. Det er full aktivitet også på verkstedet hvor det utføres både reparasjoner, det designes og lages/produsere for salg i forretningen.