Juleselskapet setter opp Oliver Twist julen 2017

Juleselskapet setter opp Oliver Twist julen 2017 og får kr. 130 000 i støtte.

 

Jonathan Mellegård Andersen (11) og resten av gjengen bak «Oliver!» leverte en aldeles strålende tolkning av Charles Dickens klassiske teaterstykke.

32 barn og unge, sammen med 15 voksne skuespillere gjorde premieren til en uforglemmelig kveld. Og i hovedrollen som selveste Oliver Twist, trollbandt Jonathan Mellegård Andersen hele Fredrikshald Teater.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg er veldig glad akkurat nå, sier 11-åringen når HA treffer han etter forestillingen.

Hektiske dager

Men det var ikke lett å få tak i kveldens store stjerne da sceneteppet gikk ned, og gratulasjonene strømmet på.

– Det er mange som sier at jeg var flink og gratulerer meg med en god innsats, forteller han.

– Hvordan har dagene før premieren vært?

– Det har vært ganske hektisk, og jeg var usikker på om vi skulle klare det. Det er mye som skal på plass, forteller Jonathan.

I en av de mest rørende scenene i stykket, sto den elleve år gamle gutten alene på scenen og sang, noe han tok på strak arm.

– Jeg har sett filmen, og visste at jeg måtte stå alene på scenen å synge da jeg fikk rollen. Men jeg har øvd mye, og det gikk veldig bra, sier han.

Stolt pappa

Som motspiller hadde han blant annet pappa, Geir Andersen. Han spilte den skumle skurken Bill Sikes, og var naturligvis stolt av sønnens innsats.

– Det går ikke an å bli stoltere enn det jeg er nå. Jonathan hadde så stålkontroll på alt i dag, og det har han egentlig hatt hele veien, sier Andersen.

 Han forteller at det ligger mye øving bak en slik hovedrolle.

– Jonathan har øvd helt utrolig mye. Bare på den første helga vi var her, så sto han og øvde 17 timer på scenen, forteller en stolt pappa.

Første hovedrollen

Jonathan ble på mange måter dratt inn i teateret, da både mor og far har vært en fast del av teateret i mange år.

– Jeg har spilt teater siden jeg var fire, men Oliver Twist er min første hovedrolle, forteller han.

En ting som gjør prestasjonen ekstra imponerende er at «Oliver!» ikke er et rent barneteater, men et klassisk teater med både barn og voksne i rollene.

– Det er på en måte en enda tyngre rolle å bære når man som 11-åring skal være hovedkarakteren i en forestilling med flere voksne også, mener Geir.

– Enkel å spille mot

Far og sønn hadde flere scener mot hverandre i andre akt, og begge syntes det var gøy å få stå på samme scene.

– Jeg synes det er veldig morsomt. Jonathan er enkel å spille mot, og dette er jo noe vi har sittet hjemme og pratet om i lang tid nå også, sier Geir.

Jonathan hadde derimot en ting å pirke på ved faren.

– Han tok litt hardt i da han skulle løftet meg i en scene, slik at jeg mistet en knapp, men ellers var det gøy, sier Jonathan og sender et smil over til pappa.

– Hvor langt kan Jonathan nå som skuespiller?

– Han har absolutt et talent, og det viktigste er at han synes det er gøy med teater. Så jeg tror han kommer til å drive med det i mange år framover.

Juleselskapet er et familieteater, der barn og voksne spiller sammen

– Det som er spesielt med denne gruppa er at det er et familieteater, der barn og voksne spiller sammen og lærer av hverandre, sier Mittet.

I tillegg trekker hun fram den økonomiske støtten de har fått fra Sparebankstiftelsen Halden på 130.000 kroner. Denne har vært avgjørende for hele forestillingen, og da spesielt for at de skulle få spille i Fredrikshald Teater.

Vi i Sparebankstiftelsen Halden ønsker Juleselskapet lykke til med prøvene og gleder oss til å se resultatet!

Se artikkelen i Halden Arbeiderblad