HIL satsninsgruppe

HIL-prosjektet «satsningsgruppa» får til sammen kr. 370.000 over to år.

– Dette er utrolig gode og viktige nyheter for oss. Vi har kastere og løpere som er blant de beste i landet i sin gren, og dette gjør at de kan fortsette å satse i egen klubb, sier HIL-leder Ton Frenay.

To nye år

Han forteller at prosjektet ble startet opp for fire år siden, da HIL hadde en meget lovende spydgruppe. Nå har Sparebank 1-stiftelsen gitt midler til to nye år.

– Nå har vi ikke bare gode kastere, men også løpere som holder høyt nivå. Det koster penger å satse i friidrett, og dette gir oss muligheten til å fortsette.

– Utstyr, treningsleirer og trenerkrefter er blant postene som koster. Vi har 13 utøvere i satsingsgruppen, der kravene er minst UM/NM-deltakelse, sier Frenay.

Teemu Pasanen er regnet som en av landets beste spydtrenere, og kan dermed fortsette i jobben med Alexander Skorpen og de andre.

Gave til byløpet

I tillegg har klubben fått 30.000 kroner til innkjøp av utstyr til Halden Byløp søndag 19. mai.

– Det er investeringer vi gjør til byløpet som er varige. Disse pengene går til hele byens befolkning, til folkehelse. Disse gavene fra Sparebankstiftelsen betyr utrolig mye for oss, og vi er veldig glade, avslutter Ton Frenay.