Villekulla barne og ungdomsteater får støtte til oppsetning av musikalen Magimysteriet

Villekulla barne og ungdomsteater får kr. 100.000,- til oppsetning av musikal av Sparebankstiftelsen Halden.

Villekulla barne- og ungdomsteater fikk støtte til oppsetning av Magimysteriet i 2016. Foto: Line Martinsen/Villekulla

Kjell Hagen fra Sparebankstiftelsen Halden Sparebank1 Østfold, her sammen med Villekulla ungdomsteater «Lotta-partiet».
Se Villekullas nettsider her: http://www.villekullabarneteater.no/index.php/k2-cat-nyheter/item/34-pengegaver-til-magimysteriet

 

Pengegaver til Magimysteriet.

Jubelen sto i taket da Villekulla og Malin Schavenius fikk telefon fra både Sparebankstiftelsen Halden (Sparebank 1) og Sparebankstiftelsen DNB for noen få dager siden.

Det viser seg nemlig at begge stiftelsene har bevilget store summer hver til musikalteatret sin storsatsning «Magimysteriet» i jubileumsåret til Sarpsborg. Villekulla ønsket å bidra med noe litt utenom det vanlige når Sarpsborg fyller 1000 år og satte dermed en tekstforfatter og to musikere på saken. 1 desember blir det derfor verdenspremiere på en ny stor musikal på Sarpsborg scene. Knut Erik Rønne (manus) har utformet en musikal i nåtid med humor, varme og mye patriotisme mens Benedict Parton og Jonas Groth har laget fantastisk musikk. Å skape nye musikaler koster både tid og penger og vi er så enormt takknemlig for at DNB og Sparebank 1 har troen på at dette er noe vi kan glede sarpinger og østfoldinger med i desember.
Sparebankstiftelsen Halden/Sparebank 1 støtter «Magimysteriet» med 100.000,- og Sparebankstiftelsen DNB støtter med 120.000,- Pengene skal først og fremst brukes til å dekke manus, musikk og musikkproduksjon samt at det skal bl.a lages musikkvideo, scenografi og skaffes til veie kostymer til 150 skuespillere.Det er også 2 profesjonelle skuespillere med i musikalen, dette offentliggjøres i juni.
Representanter fra begge stiftelsene Kjell Hagen fra Sparebank 1 og Veronica Olsen fra DNB møtte Villekulla på hver sin øvelse onsdag 11 mai og de høstet begge applaus og stor takknemlighet fra elevene.