Ærespriser 2023 delt ut på Haldengallaen 2024

Les mer og se flere bilder her i Halden Arbeiderblad 27. januar 2024. Alle bilder: Foto: Petrit Prenaj, Halden Arbeiderblad.

Vi gratulerer våre flott prisvinnere!

Juryens begrunnelse

Næringsprisen til Mekanisk Service
Årets næringspris går til en bedrift som i lokal målestokk må sies å være en stor arbeidsplass. De har historie tilbake til 1987 hvor innehaverne hadde sagt opp sine jobber for å satse alt på å skape sin egen arbeidsplass. De startet forsiktig fra et verksted på rundt 100 kvm.Etter kort tid kom de første kundene til, med Fresenius Kabi blant de første på kundelisten. Dagene ble da fylt med serviceoppdrag og kveldene fylt med produksjon i verkstedet. Som for de fleste nyetablerte firmaer opplevde de både oppturer og nedturer. I travle perioder gikk det døgnet rundt, mens de brukte rolige perioder til å banke på dører. Etter noen forsøk på egenproduserte produkter ble det klart at de satset for fullt på service og produksjon for industrien. Fem år etter etableringen var det tre ansatte og etter hvert kom også den første lærlingen innen faget på plass.Bedriften fortsatte å vokse og det ble gjort investeringer i nye og større maskiner og man satset også på maskinering og en egen sveiseavdeling. Det gjorde det nødvendig å se seg om etter nye lokaler.De flyttet inn i dagens lokaler i 2004. De lokalene er senere bygd på og fra 100 kvm i 1987 disponerer de i dag hele 4.500 kvm. Fra tre ansatt fem år etter etableringen har de i dag hele 64 ansatte.Hvert år tar de inn 2 – 3 nye lærlinger som da fullfører sin utdannelse der. De samarbeider også med utdanningsinstitusjonene i Halden og Østfold og tar inn elever som praktikanter og gjennomfører hvert år prosjektoppgaver med studenter på Høgskolen i Østfold.De er bevisste sitt samfunnsansvar og at miljøet rundt er påvirket av hvordan de selv tenker og jobber. Kort og godt en bedrift som gjør mye riktig. Et søk på bedriften på Proff.no viser også at de er gjennomgående lønnsomme og solide. Ta vel imot Jan Roger Eriksen i Mekanisk Service Halden.

Kulturprisen til Glenn Marius Skibsted
Vinneren av Sparebank1-stiftelsens ærespris 2023 innen kultur er en kunstmaler. Han maler i olje, og har en figurativ uttrykksform. Kunstneren har gjennom flere år hatt en rik produksjon av kunstverk som har vært stilt ut lokalt, nasjonalt og i Østerike, Italia og USA. Sist høst delte han kunnskapen sin med barneskoleelever i Halden, og resultatet av dette prosjektet ble stilt ut på galleri Rød Herregård rett før jul 2023. Kunstneren vi snakker om bor i Tistedal hvor han også har sitt atelier, og vinneren av kulturprisen 2023 er Glenn Marius Skibsted!

Humanitærprisen til Det grønne huset
I vårt arbeid i stiftelsen ser vi et stort mangfold av frivillig arbeid som foregår i vårt nærområde. Det er et utall av foreninger og lag hvor frivillige på ulike måter engasjerer seg for at andre skal få en bedre hverdag. Ikke minst i disse dyrtider med stadig økende priser på matvarer og strøm er det mange som trenger en hjelpende hånd. Årets humanitærpris går derfor til noen som virkelig har engasjert seg over lang tid. De har hatt åpen dør flere ganger i uka i over 25 år som en varmestue for de som er fattige, hjemløse, ensomme og trengende. I tillegg serverer de middagsmat, snitter, kaffe og kaker. Da blir det også tid til en god samtale og rådgivning om ønskelig. Dette arbeidet drives av ca.25 frivillige medarbeidere som har gjort og gjør en enestående innsats for sine medmennesker. De jeg snakker om denne gang er Pinsekirken Halden sin utadrettede virksomhet i «Det Grønne Huset». Vi er glade for å kunne gi denne prisen på kr. 25.000.- til dette arbeidet og ber derfor pastor Frode Næss i Pinsekirken Halden komme frem å motta prisen på vegne av alle de frivillige arbeiderne.