Halden Topphåndball satser på rekruttering av gutter gjennom skoleturneringer

Halden Topphåndball satser på rekruttering av gutter gjennom skoleturneringer og får kr. 400 000 i støtte.

– Vi har hatt fin suksess med skolebesøk, håndballskoler og turneringer for skolelag her i byen. Som fylkets eneste toppklubb har vi et ansvar, og et ønske, om å bidra i resten av Østfold. Det kan vi nå, takket være støtte fra Sparebankstiftelsen Halden.

Det sier Mads Fredriksen, daglig leder og hjelpetrener i HTH Halden Topphåndball – som får 400.000 kroner til å kunne trappe opp arbeidet for bedre håndballrekruttering.

(Tekst og bilder: Atle Wester Larsen, Halden Arbeiderblad)

Halden Topphåndball får økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen til å øke satsingen på rekrutteringen til guttehåndball – og det over hele fylket.

– Vi har hatt fin suksess med skolebesøk, håndballskoler og turneringer for skolelag her i byen. Som fylkets eneste toppklubb har vi et ansvar, og et ønske, om å bidra i resten av Østfold. Det kan vi nå, takket være støtte fra Sparebankstiftelsen.

– Vil skape aktivitet

Det sier Mads Fredriksen, daglig leder og hjelpetrener i HTH – som får 400.000 kroner til å kunne trappe opp arbeidet for bedre håndballrekruttering.

– Vi er glade for å bidra til å skape håndballglede og stor aktivitet blant barn og unge. HTH er viktig for både Halden og Østfold, og spillerne stiller selv opp på dugnader – ved å besøke skoleklasser og organisere skoleturneringer, sier Kjell Hagen, leder i Sparebankstifelsen.

A-lagsspillerne Truls Erik Grøtta og Gabriel Setterblom er bare glade for å kunne bidra.

«Morsomme dugnader»

– Dette er jo dugnader man virkelig gleder seg til. Det er jo håndball vi kan, og da er det bare gøy å komme rundt på forskjellige skoler. Og kanskje motivere noen unge gutter til å starte med håndball, sier de.

Fredriksen sier det slik:

– Får vi én gutteelev i hver klasse vi besøker til å enten begynne med håndball eller å bli interessert i sporten, vil det kunne bety mye for både Halden Topphåndball og Østfold-håndballen på sikt. Både for antall lag og spillere, men også for interessen. Og så drømmer vi selvsagt om at det er mulig å skape framtidige elitespillere fra Halden og Østfold, sier han.

Sarpsborg og Indre

Fredriksen og HTH ønsker å drive rekrutteringsarbeid over hele fylket, men vil i første omgang rette seg mot skoler og lag i Sarpsborg og Indre Østfold.

– Her har vi allerede skapt en interesse rundt HTH som fylkets håndballflaggskip, blant annet gjennom Camp Salming. Nå planlegger vi å besøke skoleklasser, og også bidra inn mot aldersbestemte lag, sier han.

– At dere vil utvide utenbys, må bety at satsingen på skolebesøk og turneringer her i Halden har vært en suksess?

– Ja! Det var tungt i starten, og fortsatt er det noen skoler som ikke engang svarer oss. Men hos de fleste skolene er tilbakemeldingene gode. De ønsker oss tilbake, ungene koser seg og synes det er stas å bli kjent med noen av HTH-profilene.

Link til artikkelen i Halden Arbeiderblad.

Link til resten av artikkel i Halden Arbeiderblad.