Idd skolemusikkorps gjorde seg bemerket i Bergen med 2. plass i Norgesmesterskap

Sparebank1stiftelsen Halden har støttet med kr 40 000 til turen til NM for korps i Bergen hvor Idd skolemusikkorps sikret seg en god 2. plass i sin divisjon i Norgesmesterskapet.

På torsdag startet turen over fjellet for de 15 musikantene (Senior/Junior 2) med sine foresatte og to dirigenter, Sverre Olsen og Maria Scott Hagen. Målet var Bergen hvor det var Landsfestival og NM Janitsjar 2018. Har var det ett tett program i  hele 4 dager. 260 korps har denne helgen inntatt Bergen for å ta del i feiringen av Norges Musikkorps Forbund, NMF, sitt 100 års jubileum og Musikkorpsenes år.

Korpset har blant annet spilt to utendørskonserter i sentrum, vært med på felles marsjering med alle de 260 korpsene, sett på Hans Majestet Kongens Garden foruten å delta i konkurransen.

Fredag var da det gjaldt for musikantene i Grieghallen. I sin divisjon deltok Idd SMK  mot 16 andre korps. Musikkstykkene som ble spilt var; «Orpheus Overture» og «Free World Fantasy». Lørdag kveld på Torgallmenningen var det felles premieutdeling i alle divisjoner for Brass og Janitsjar. Stemningen var høy. Idd fikk en flott 2. plass med 93 poeng, kun 1 poeng bak 1.plassen.

«En mektig start og for en stil og flott klang. Dere får virkelig masse ut av en liten besetning.», kommenterer dommer, Tormod Flaten. «Friskt og energisk, god stil. Meget elegant spilt og flott samspill. God klang i treblås og messing, stødig slagverk. Avslutningen er full av overskudd», kommenterer dommer Grethe W. Tonheim.

Korpset ble dirigert av Sverre Olsen, som også gjorde seg meget godt bemerket hos dommerne.

Idd Skolemusikkorps vil gjerne gi en ekstra takk til Halden Taxi som stilte med sin flotte fullsize turbuss «Juvelen» . Bussjåførene, Per og Ole,fraktet korpset trygt til og fra og «hit og dit» i Bergen. Vi vil også rette en stor takk til Sparebankstiftelesen Halden som gjorde denne turen mulig for korpset.

https://musikkorps.no/115-skolekorps-har-deltatt-i-nm-skolekorps/

https://www.youtube.com/watch?v=tW8btd5SHHg&

https://www.youtube.com/watch?v=C7o5PZ8YipI&