Stor gave til Søilegården

St. Johanneslogen får kr. 500.000 til rehabilitering av Søylegården.

– Vi er veldig stolte av det vi har fått til her. Det har vært en krevende prosess, men når resultatet har blitt som dette er det liten tvil om at det var verdt det, sier Ragnar Sande og Klaus Offenberg i St. Johanneslogen Fredrikshald, som eier bygningen.

Et eksempel til etterfølgelse

De har vært drivkrefter blant eierne, og har gjennomført oppussingen. Denne uka kom antikvar Roar Murtnes fra fylket og Kjell Hagen fra Sparebank1stiftelsen Halden på besøk. Begge to viktige bidragsytere.

– Et meget godt utført arbeid. Dette ser virkelig bra ut, og prosjektet er virkelig et eksempel til etterfølgelse,skryter Murtnes som fikk overlevert en grundig rapport om hele prosessen.

– Veldig gøy å se hvor fint det har blitt. Søylegården har en stolt historie, og er en viktig del av sentrumshistorien. Det er et vernet bygg, og her kan alle haldensere leie lokalene, og det var en viktig grunn til at vi bidro til prosjektet, sier Kjell Hagen.

For oppussingen har ikke vært enkel. Ved flere anledninger de siste tiårene har Søylegården fått en ansiktsløftning, men arbeidet har ikke vært gjort skikkelig.