Musikals fest på havna – Det Norske Blåseensemble lover fyrverkerikonsert

Det Norske Blåseensemble får kr. 200.000,- av Sparebankstiftelsen Halden til å lage fyrverkerikonsert for Haldenserne.

Se artikkel i Halden Arbeiderblad.

 

 

PÅ FLYTENDE SCENE: Fredag 18. august inviterer Det Norske Blåseensemble til gratiskonsert i Halden havn i samarbeid med Berg Sparebank og Sparebankstiftelsen Halden. Foran fra venstre Jørn Berg, banksjef i Berg Sparebank, solist Sanne Kvitnes, Kjell Hagen og Tom Willy Prangerød fra Sparebankstiftelsen Halden – samt Torkel Varfjell som er fagleder i Halden kommune. Foto: Trine Bakke Eidissen

 

Fyrverkerikonserten ble en suksess.

FLOTT KONSERT: Fyrverkerikonsert med det norske blåseensemble, Elisabeth Andreassen, Sanne Kvitnes og Sigvart Dagsland. Foto: Sara Helen Engmo Skogheim

Se flere bilder her i Halden Arbeiderblad.

 

 

Fyrverkerikonsert med flytende scene

GLEDER SEG: Geir Rebbestad, direktør i Det Norske Blåseensemble, banksjef Jørn Berg i Berg Sparebank, solist Sanne Kvitnes, Kjell Hagen i Sparbankstiftelsen Halden og banksjef Tom Willy Prangerød i Halden Sparebank gleder seg til fyrverkerikonsert i Halden havn. Foto: Trine Bakke Eidissen

Tekst fra Halden Arbeiderblad 21. juni 2017.

Orkesteret og solistene vil stå på en flytende scene ute i vannet – mens publikum vil ta plass på tribuner på havna.

1.000 sitteplasser

Totalt vil det bli 1.000 sitteplasser. Her er det førstemann til mølla-prinsippet. Derfor kan det nok lønne seg å være tidlig ute for å få sitteplass. Men uansett skal alle som ønsker å overvære den sjeldne konsertopplevelsen, få muligheten til det. Med seg på konserten har ensemblet med seg artistene Elisabeth «Bettan» Andreassen og Sigvart Dagsland. Og ikke minst Sanne Kvitnes fra Halden.

Sanne gleder seg

– Det er helt fantastisk å få være med på dette, sier Kvitnes til Halden Arbeiderblad. Hun har aldri opptrådt med Det Norske Blåseensemble og gleder seg veldig til det.

– Sanne Kvitnes er et kjempetalent som det er morsomt å få vist fram for et stort publikum. Det fortjener hun, sier Heidi Raude som er produksjonssjef i Det Norske Blåseensemble.

Synger favorittsangene sine

Sanne Kvitnes skal synge «Du måste finnas» og «Don’t rain on my parade».

– «Du måste finnas» har jeg framført en del ganger, men da bare med piano. «Don’t rain on my parade» er – med unntak av en framførelsen for et veldig lite publikum – første gang. Det er med skrekkblandet fryd jeg synger disse sangene – for det er mine favoritter, sier hun.

Sigvart Dagsland vil by på sine aller mest populære sanger, som blant annet «Kan eg gjør noge med det», «Festung Europa» og «Alt eg såg».

Elisabeths signaturlåt

Elisabeth Andreassen vil blant annet framføre «Så skimrande var aldrig havet» – en sang som passer utmerket i de maritime omgivelsene for konserten. Hun kommer også til å synge sin signaturlåt «Danse mot vår». Under fyrverkerikonserten vil Ingunn Dalland, Marianne Pentha og Frode Vassel være korister. Mens den musikalske ledelsen vil bestå av Tarjei Grimsby og Stian Aareskjold.

Bidrar med 400.000 kroner

– Når ensemblet under den siste delen akkompagneres av et mektig fyrverkeri, garanterer vi en spektakulær opplevelse, sier Christer A. Elnes som er markedsansvarlig i Det Norske Blåseensemble.

Konserten arrangeres i samarbeid med Sparebankstiftelsen Halden og Berg Sparebank. Totalt bidrar de med 400.000 kroner for å gi haldenserne en spektakulær gratiskonsert.

– Verdifull støtte

– Det Norske Blåseensemble er et orkester som gjerne vil være synlig i Halden – det er jo her vi bor, sier direktør Geir Rebbestad til Halden Arbeiderblad.

– Nettopp slike konserter gjør at vi blir synlige. Men vi hadde ikke klart det uten støtten fra den lokale banken og stiftelsen. Det de bidrar med er utrolig verdifullt for oss. Det viser at man har gehør for det man driver med – og at det er liv laga.